Vatten

Samfälligheten tillhandahåller sommarvatten och vintertid kan vatten hämtas vid pumphusen, vi tar vårt dricksvatten ur tre borrhål.
Den handdrivna pumpen, som kan behövas vid ev. längre strömavbrott, ligger invid pumphuset på Sveduddsvägen.

Var sparsam med vattnet
Vissa fastigheter har egen brunn men man ska vara medveten om att det inte innebär att man har "eget vatten", alla i området tar sitt vatten från samma grundvattentäkt. Om en brunn får inträngning av saltvatten så sprider det sig snart till de andra, och med saltvatten i brunnarna har vi ett gemensamt kostsamt problem att lösa.

Det är alltså av största vikt att vara sparsam med vattnet. Bevattning av gräsmattor och odlingar samt fyllande av pooler med vårt gemensamma vatten är alltså inte tillåten.
-
Information från Värmdö Kommun om pool och badtunnor

Vattenanalys
Vi tar regelbundet vattenprov för att kontrollera kvalitén på vårt dricksvatten. Proverna tas ur föreningens tre borrhål och resultaten har löpande visat att vattnet är ok men med viss förhöjd halt av klorid och fluorid.
Klicka på länken här nedan för att se analys för vattenproven.

- Resultat vattenprov (länken fungerar endast om du är inloggad)

Viktigt för er som har "eget" vintervatten ur egen brunn
På förekommen anledning måste vi påpeka att det inte är tillåtet att bara koppla ihop det egna vattnet med det gemensamma för att på det sättet kunna växla mellan de olika systemen. Gör man det fel så kan det egna brunnsvattnet tryckas ut i vårt gemensamma vattensystem och då mister föreningen kontrollen över vårt vatten.

Om man absolut vill koppla ihop systemen så måste en kvalificerad rörmokare montera in en backventil på sommarvattenledningen.
AN-rör i Björkås (Djurö) känner till problemet och kan utföra jobbet åt dig.

Vi vill också klargöra att det bara är medlemmar i vattensektionen och AN-rör som får vrida på vattenkranarna i dikena, förutom den kran som bara berör en enskild fastighet. Den sistnämnda får självklart var och en hantera.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.